• Flowercakes
  • Flowercakes
  • Flowercakes
  • Flowercakes
  • Flowercakes
  • Flowercakes
  • Flowercakes
  • Flowercakes
  • Flowercakes
  • Flowercakes
  • Flowercakes
  • Flowercakes
  • Flowercakes
  • Flowercakes
  • Flowercakes
  • Flowercakes
  • Flowercakes
  • Flowercakes
  • Flowercakes
  • Flowercakes
  • Flowercakes

Recepten

Zelf bisquit maken

Benodigheden:

5 eiren
150 suiker
125g bloem
25g maïzena
bakblik van 22 cm

Bereidingswijze:

  1. Leg op de bodem van de bakvorm een stukje bakpapier dat u op maat heeft geknipt. Vet de bakvorm in, en bestuif hem met bloem.
  2. Voor het beslag neemt u vijf eieren die u Au-bain-marie warmt tot ongeveer 30˚C. Giet de eieren in de beslagkom. Voegt 150g suiker aan de eieren toe. Dit mengsel mixt u c.a 10 minuten met een elektrische mixer tot het een lichtgele schuimige massa is.
  3. Aan het schuimige mengsel voegt u 125g gezeefde bloem en 25g maizena toe. Schep dit voorzichtig met een houten lepel door het mengsel. Dit beslag schept u in de bakvorm. Zet de bakvorm in het midden van de voorverwarmde de oven. Temperatuur: 175˚C Baktijd: 35 a 45 minuten. Temperatuur en baktijd verschilt per oven.
  4. Controleer of de biscuit na 35 minuten gaar is door er een breinaald of satéprikker in te steken. Wanneer deze er droog uitkomt is de biscuit gaar.
  5. Keer het bisquit op een taartrooster en laat afkoelen.
  6. Bisquit is na enkele minuten klaar voor gebruik.

 

Cupcakes van Nigella Lawson

Benodigheden:

125 gr. boter

125 gr. zelfrijzend bakmeel

125 gr. witte basterdsuiker

2 eieren

½ zakje vanillesuiker, of vanillepoeder 

2 à 3 eetlepels melk

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 á 180 ºC ◦Doe alles behalve de melk in je keukenmachine of mixer ◦Laat mengen of mixen ◦Voeg tijdens het mengen/mixen de melk toe ◦Zet 12 papieren vormpjes in een standaard cupcakepan ◦Verdeel het beslag over de vormpjes ◦Bak de cupcakes in 15 á 20 minuten lichtbruin.