Recepten
Zelf bisquit maken
Benodigheden:
5 eiren
150 suiker
125g bloem
25g maïzena
bakblik van 22 cm
Bereidingswijze:
- Leg op de bodem van de bakvorm een stukje bakpapier dat u op maat heeft geknipt. Vet de bakvorm in, en bestuif hem met bloem.
- Voor het beslag neemt u vijf eieren die u Au-bain-marie warmt tot ongeveer 30˚C. Giet de eieren in de beslagkom. Voegt 150g suiker aan de eieren toe. Dit mengsel mixt u c.a 10 minuten met een elektrische mixer tot het een lichtgele schuimige massa is.
- Aan het schuimige mengsel voegt u 125g gezeefde bloem en 25g maizena toe. Schep dit voorzichtig met een houten lepel door het mengsel. Dit beslag schept u in de bakvorm. Zet de bakvorm in het midden van de voorverwarmde de oven. Temperatuur: 175˚C Baktijd: 35 a 45 minuten. Temperatuur en baktijd verschilt per oven.
- Controleer of de biscuit na 35 minuten gaar is door er een breinaald of satéprikker in te steken. Wanneer deze er droog uitkomt is de biscuit gaar.
- Keer het bisquit op een taartrooster en laat afkoelen.
- Bisquit is na enkele minuten klaar voor gebruik.
Cupcakes van Nigella Lawson
Benodigheden:
125 gr. boter
125 gr. zelfrijzend bakmeel
125 gr. witte basterdsuiker
2 eieren
½ zakje vanillesuiker, of vanillepoeder
2 à 3 eetlepels melk
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 á 180 ºC ◦Doe alles behalve de melk in je keukenmachine of mixer ◦Laat mengen of mixen ◦Voeg tijdens het mengen/mixen de melk toe ◦Zet 12 papieren vormpjes in een standaard cupcakepan ◦Verdeel het beslag over de vormpjes ◦Bak de cupcakes in 15 á 20 minuten lichtbruin.